25 Mart 2014 Salı

LEZZETİ ELİMDEN
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

400 GR İÇ BEZELYE
150 GR KIYMA(dana)
2 ADET ORTA BOY HAVUÇ
4-5 ADET ORTA BOY DOMATES
1 BÜYÜK BOY SOĞAN
1 TK BİBER SALÇASI
1 TK DOMATES SALÇASI
1 KF SIVI YAĞ
TUZ,KARABİBER,KEKİK
1 TK ŞEKER

YAPILIŞI

Tencereye yağ,kıyma alınır birlikte biraz kavrulur.
Salçalar küp doğranmış soğan eklenir,birlikte kavrulur.
Havuçlar halka doğranır karışıma eklenir birlikte biraz pişirilir.
Domatesler rendelenir,bezelyelerle birlikte karışıma eklenir .
Yemeğimiz özleşmesi için domatesler suyunu çekene kadar kavrulur.
Yemeğimiz suyunu çekince 1 sb sıcak su eklenir .
Tuzu,karabiberi,kekiği,1 tk şekeri eklenir orta ateşte bezelyeler yumuşayana kadar pişirilir.
Kıymalı Havuçlu Bezelye yemeği servise hazır.

AFİYET OLSUN.............







Paylaş:Facebook Twitter Google+

4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım nefis görünüyor bügün bizim menüde de vardı kendileri :) sağlıkla kal..

    YanıtlaSil
  2. BİZİM EVDE ÇOK SEVİLİR SANIRIM SİZİN EVDE DE AYNI ...TEŞEKKÜRLER TURUNCU TATLAR!!!!

    YanıtlaSil
  3. çok severim bezelye yemeğini.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz severek yiyoruz.Teşekkürler.....mutfağabuyrun

      Sil