15 Ocak 2015 Perşembe

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER


3 SB KURU FASULYE

250 GR KUŞBAŞI DANA ETİ

3 ORTA BOY DOMATES

1 TEPELEME YK DOMATES SALÇASI

1 TK BİBER SALÇASI

1 BÜYÜK SOĞAN

3 YK SIVI YAĞ

TUZ,KARABİBER

YAPILIŞI

Fasulye geceden ıslatılır.Tencereye etler alınır üzerine sıvı yağı ve  ince doğranmış soğanlar eklenir .

Etlerin üzerini geçen su eklenir ve 15 dakika pişmeye bırakılır.

Ardından  suyun çeken etlere salçalar eklenir.,1-2 dakika kavrulur ardından rendelenmiş domatesler eklenir sos kıvamı alması sağlanır.
Yıkanıp süzülen  fasulyeler  karışıma eklenir tuzu ,karabiberi  ve 1tk şekeri eklenir karıştırılır ve zerini bolca geçen sıcak su eklenir ve orta ateşte 45 dakika pişmeye bırakılır.

ETLİ KURU FASULYE servise hazır.

AFİYET OLSUN..............
Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. Kuru fasulye ne kadar güzel bir nimet ve sevmeyende yoktur.Ellerinize sağlık çok güzel görünüuor.

    YanıtlaSil