11 Ekim 2015 Pazar

TANDIR TARİFİ,TANDIR NASIL YAPILIR,SEBZELİ TANDIR TARİFİ,SEBZELİ TANDIR NASIL YAPILIR

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


MALZEMELER

3 KİLOGRAM  YAĞLI KEMİKLİ OĞLAK ETİ

5 ADET ORTA BOY PATATES

5-6 ADET ORTA BOY  DOMATES

8-10 ADET YEŞİL BİBER

10-12 ADET KURU SOĞAN

 2 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

KEKİK,TANE KARABİBER,PUL BİBER,TUZ

YAPILIŞI

Kasapta etler istenilen büyüklükte kestirilir.

Sebzeler,soyulur,iri iri doğranır pişirme tepsisine alınır .

Sebzeleri doğrama işlemi bitince ,etlerde pişirme tepsisine alınır, baharatları,tuzu eklenir ve birlikte karıştırılır ve 

harmanlanan karışım tepsiye yayılır .

Oda ısısında yumuşayan tereyağ'dan tepsinin  istenilen yerlerine bırakılır. 

Tandır odun ateşinde ağır ağır 2,5 saatte pişmeye bırakılır odun ateşinde pişme imkanı yoksa fırında 225 derece de 3 saat pişmeye bırakılır.

NOT:Kemikli tandırı öncelikle 1,5 saat alüminyum folyo ile pişirmeye bırakıp daha sonra folyoyu alarak pişirerek ,


SEBZELİ TANDIR servise hazır sıcak servis yapılır.


AFİYET OLSUN.............




Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder