7 Kasım 2015 Cumartesi

Sımsıcak bir sonbahar gününde Antalya'dan selamlar.Kızım evde birlikte ve onunla epeydir mutfakta birlikte  bir şeyler yapamamıştık bugün hadi mutfağa dedim ve ne yapalım derken  Bonibonlu Kurabiye yapmalım dedi ve onun minnak parmaklarından misler gibi Bonibonlu Kurabiye .
BONİBONLU KURABİYE TARİFİ,BONİBONLU KURABİYE NASIL YAPILIR,BONİBON,ŞEKERLEMELİ KURABİYE ALTERNATİF KURABİYE TARİFİ,DEĞİŞİK KURABİYE TARİFİ,KOLAY DEĞİŞİK KURABİYE TARİFİ,

                                                           EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER

  • 125 GRAM TEREYAĞ/MARGARİN(oda ısısında)

  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER

  • 1 YUMURTA

  • 1 PAKET VANİLYA

  • 1 PORTAKAL YADA LİMONUN KABUĞU

  • 1 PAKET KABARTMA TOZU

  • 2,5 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN

  • 2 PAKET BONİBON

  • YAPILIŞI
  • Derin bir karıştırma kabına oda ısısında tereyağ,yumurta,şeker,rende portakal kabuğu bir araya getirilir ve pürüzsüz bir karışım olası sağlanır.
  • Ardından elenmiş un,vanilya ve kabartma tozu eklenir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir .
  • Avuç içerisinde yada kurabiye kalıplarıyla şekil verilerek kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır.
  • Tepsiye sıralanan kurabiyelerin üzerine hafifçe bastırılarak bonibonları kurabiyeyle buluşturulur.

  • Kurabiyeler önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirilir.

  • BONİBONLU KURABİYE servise hazır.

  • AFİYET OLSUN


Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder