13 Kasım 2015 Cuma

Merhabalar.
ÇATLAK KURABİYE TARİFİ,ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR,DEĞİŞİK KURABİYE TARİFİ,ÇİKOLATALI TARİFLER,ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ,HAMUR İŞLERİ,ÇİKOLATA,ALTERNATİF KURABİYE ,ÇİKOLATALI KURABİYE DEĞİŞİK ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFLERİ,HAMUR İŞLERİ,KURABİYE

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


  • MALZEMELER
  • 100 GRAM TEREYAĞ

  • 80 GRAM ÇİKOLATA

  • 2 ADET YUMURTA

  • 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

  • 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

  • 1 PAKET KABARTMA TOZU

  • 1 PAKET VANİLYA

  • 1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

  • 1 SU BARDAĞI UN

  • YAPILIŞI
  • Küçük bir tavada tereyağı eritilir eriyen yağa çikolatalar eklenir iyice karıştırılır daha sonra karışım ılınmaya bırakılır.

  • Derin bir kapta yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.

  • Elenmiş unu ,kabartma tozunu,vanilyayı,kakaoyu ekleyip yavaşça karıştırılır ve karışım dolapta 2 saat bekletilir.

  • Karışım yeterince dolapta bekleyince  bir tabağa pudra şekeri alınır ve karışımdan 1 kaşık alınır şekil verilip pudra şekerinde iyice yuvarlanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır.

  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirilir.

  • ÇATLAK KURABİYE servise hazır.

  • NOT:karışım elde fazla tutulmamalı yumuşamaya başlarsa sonuç istenildiği gibi olmaya bilir.

  • AFİYET OLSUN....


Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Hayırlı sabahlar, çok beğendim. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. nefiss canım ellerine sağlık seviler..

    YanıtlaSil