11 Kasım 2015 Çarşamba

Merhabalar,takipcilerime ,arkadaşlarıma beni seven herkese selamlar.
GİLİKLİ TAZE FASULYE TARİFİ,İLİKLİ FASULYE NASIL YAPILIR,FASULYE,TAZE FASULYE ,ZEYTİNYAĞLILAR,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 KİLO ÇEKİRDEKLİ TAZE FASULYE ( gilikli)

4-5 ADET DOMATES

1 ADET SOĞAN

1 KESME ŞEKER

1  TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER

3 YEMEK KAŞIĞI  SIVI YAĞ

YAPILIŞI

Fasulye yıkanıp doğranır çekirdekli olanlar ayıklanır.

Pişirme kabına sıvı yağ alınır ,pembeleşene kadar kavrulur yemeklik doğranan domatesler eklenir .

Koyulaşan karışıma doğranan fasulyeler eklenir orta ateşte  pişmeye bırakılır.

Pişmeye yakın yemeğin suyu kontrol edilir ve 1 çay bardağı su ,1 adet küp şeker ,kırmızı toz biberi eklenir .

Yemek beş dakika daha pişmeye bırakılır ve ateşten alınır.

GİLİKLİ TAZE FASULYE servise hazır.


Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. Merhabalar, bizde kış hazırlıklarında taneli fasülyeyi kullanırız. Yemeği çok lezzetli olur. Sizin yemeğinizde çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil