- MALZEMELER
- 1 LİTRE SÜT
- 1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 2 DOLU YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
- 2 ÇAY BARDAĞI SU
- 1 PAKET VANİLYA
- TARÇIN
- YAPILIŞI
- Tencereye yıkana pirinçler ve su alınır pirinçler kabarana kadar pişmeye bırakılır.
- Kabaran pirinçlere süt eklenir kaynamaya başlayan karışıma şeker eklenir,küçük bir kasede nişasta bir miktar suyla açılır ve tenceredeki karışıma eklenir .
- Koyulaşan karışıma vanilya eklenir ,karışım kaynayıp göz göz olunca ateşten alınır servis kase /cuplara paylaştırılır,üzerine arzuya göre tarçın serpilir.
- ANNE SÜTLACI servise hazır.
|
0 yorum:
Yorum Gönder