15 Kasım 2015 Pazar

Merhabalar.
SÜTLAÇ TARİFİ,SÜTLÜ TATLILAR,SÜTLÜ PİRİNÇLİ TARİFLER,PRATİK TARİFLER,HAFİF TATLI TARİFLERİ,SÜTLÜ TATLI,PRATİK TATLILAR,PRATİK TATLI TARİFLER

  • EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


  • MALZEMELER
  • 1 LİTRE SÜT

  • 1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ

  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER

  • 2 DOLU YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

  • 2 ÇAY BARDAĞI SU

  • 1 PAKET VANİLYA

  • TARÇIN


  • YAPILIŞI
  • Tencereye yıkana pirinçler ve su alınır pirinçler kabarana kadar pişmeye bırakılır.

  • Kabaran pirinçlere süt eklenir kaynamaya başlayan karışıma şeker eklenir,küçük bir kasede nişasta bir miktar suyla açılır ve tenceredeki karışıma eklenir .
  • Koyulaşan karışıma vanilya eklenir ,karışım kaynayıp göz göz olunca ateşten alınır servis kase /cuplara paylaştırılır,üzerine arzuya göre tarçın serpilir.

  • ANNE SÜTLACI servise hazır.




Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder