9 Kasım 2015 Pazartesi

Merhabalar.
ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ TARİF,ZEYTİN YAĞLI TÜRLÜ NASIL YAPILIR

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 2 ADET PATLICAN

  • 1 ADET KABAK

  • 2 ADET PATLICAN

  • 5 ADET DOMATES

  • 1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER

  • 1 ADET SOĞAN

  •  YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

  • TUZ

  • YAPILIŞI
  • Tencereye sıvı yağ yemeklik doğranan soğan alınır  kavrulur,yemeklik doğranan domatesler eklenir ,koyulaşmaya bırakılır.

  • Patlıcan doğranır tuzlu suda bekletilir,kabak ince doğranır,patates küçük küp doğranır.

  • Tencereye pişme sertliği sırasına göre önce suyu süzülen patlıcan alınır.

  • Bir süre pişmeye bırakılan patlıcana kabak ve patates eklenir 1 su bardağı su ,toz kırmızı biberi,tuzu gezdirilir,orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.

  • ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ servise hazır. 
  • AFİYET OLSUN........




Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. Çok hafif ve sağlıklı bir yemek, ben de özellikle yazın çok yaparım.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil