10 Ocak 2016 Pazar

İyi akşamlar.Bu akşamın paylaşım.Yöresel bir yemek olan Şeyh-ül Mahşi yada daha kolay söylenişiyle ŞIHIL MAHŞİ yani Dolmaların şahı diye bilinen damak çatlatan lezzet.Kilis mutfağının yemeği olarak bilinen  tarifsiz lezzet.Kabak dolmasını çok severim ama bu dolamaya bayıldım tadı daha önce yediğim dolmalara hiç benzemiyor sizde bu dolmayı yaptığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız hemen yapmak ve hemen tadına bakmak isteyeceksiniz eee o zaman hemen şimdi buyurun tarife.


ŞIHIL MAHŞİ TARİFİ, ŞIHIL MAHŞİ NASIL YAPILIR,ŞEYH-ÜL MAHŞİ TARİF,KABAK DOLMA TARİF,KIYMALI DOLMA TARFİLRİ,KIYMALAI DOLMALAR,DEĞİŞİK DOLMA TARİFLERİ, YÖRESEL YEMEKLER,YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ,KABAK DOLMA,KABAK,DOLMA TARİFLERİ,DOLMA,KIYMALI YEMEKLER,KIYMALI TENCERE YEMEKLERİ,,KIZARTMA

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 5 ADET KABAK

  • 250 GRAM KIYMA

  • 1/2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

  • 1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT

  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

  • 1 YEMEK KAŞIĞI İBER SALÇASI

  • 1 YEMEK KAŞIĞI REYHAN

  • 1 ADET BÜYÜK SOĞAN

  • DEREOTU 

  • MAYDANOZ

  • NANE

  • TUZ,KARABİBER

  • YAPILIŞI
  • Kabaklar ayıklanıp ,yarı kıvamda kızartılır.

  • Tavaya kıyma alınır kavrulur ,ince doğranmış soğan ve salçalar eklenir kavrulur.

  • Yıkanmış pirinç,haşlanmış nohut,dereotu,nane,reyhanı,maydanoz ve baharatları eklenir karıştırılır iç harç hazır.

  • Kızarmış  kabaklara hazırlanan harç pay edilir ve pişirme tenceresine alınır.

  • Tavaya dizilen kabakların üzerine sıcak su eklenir orta ateşte 30 dakika pişmeye bırakılır.

  • Pişen yemeğimiz arzuya göre yoğurt yada yeşilliklerle servis edilir.

  • ŞIHIL MAHŞİ servise hazır.

  • AFİYET OLSUN..........................








Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder