16 Şubat 2016 Salı

Merhabalar sevenlerime ,sevdiklerime selamlar.Tatlı yiyelim tatlı konuşalımdan yola çıkarak bugün Kabak Tatlı yaptım bizim evde Kabak Tatlı tahinli seviliyor ama bir Antalyalı olarak ben sade sevenlerdenim eşime göre Kabak Tatlıyı üzerine tahin gezdirilmeden yenmez .Hepimiz sevdiği gibi tatlıyı bir güzel yedik, tatlım bitmeden fotoğraflamıştım ve sizlerle paylaşmak istedim ve buyurun KABAK TATLI tarifine..........

KABAK TATLISI,CEVİZLİ KABAK TATLISI TATLI,CEVİZLİ KABAK TATLISI NASIL YAPILIR,CEVİZLİ TATLI TARİFLERİ,TATLI TARİFLERİ,KABAK  TATLISI TARİF,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER

  • 1 KİLOGRAM BAL KABAĞI

  • 1 KİLOGRAM ŞEKER

  • 1 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİM CEVİZ

  • YAPILIŞI
  • Kabaklar ayıklanır ve iri küple şeklinde doğranır.

  • Doğranan kabaklar tencereye alınır ve üzerine şekeri gezdirilir ve bir gece kabaklar suyunu salması ve şekeri emmesi beklenir.
  • Bir gece önceden şekere yatırılan kabaklar orta ateşte 30-35 dakika pişmeye bırakılır.

  • Yumuşayan ve suyunu çeken tatlı ateşten alınır ılınması beklenir .

  • KABAK TATLISI cevizle süslenir ve servise hazır edilir.

  • BAL KABAĞI TATLISI ''CEVİZLİ''

  • AFİYET OLSUN...........

  •  







Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder